Samarbejdspartnere

Bag trafikklubben Ny Trafikant med Villads fra Valby står Børneulykkesfonden, som i samarbejde med en række partnere har skabt rammerne for, hvordan man på en sjov og lærerig måde klæder børnene på til at færdes sikkert i trafikken.

Børneulykkesfonden

Børneulykkesfonden er en non-profit organisation, der arbejder for at øge børnesikkerheden i Danmark. Fonden forebygger og skaber sikre rammer inden for områderne hjemmet, trafikken og sport/fritid uden at gå på kompromis med børnenes leg, kreativitet og fysiske udfoldelse. Børneulykkesfonden har høje ambitioner og kæmper for at gøre Danmark til det førende land inden for børnesikkerhed. Med trafikklubben ønsker fonden at gøre det sjovere for børnene og lettere for de voksne at få styr på sikkerheden, når man færdes i trafikken.

Læs mere om Børneulykkesfonden på www.børneulykkesfonden.dk

Forlaget Høst & Søn

Høst & Søn er et af Danmarks ældste eksisterende forlag, grundlagt i 1836 af Andreas Frederik Høst. Forlaget har gennem sin lange historie haft forskellige udgivelsesprofiler inden for både fag- og skønlitteratur. Især fra 70’erne blev børne- og ungdomsbøgerne et kerneområde, hvor Høst & Søn bl.a. markerede sig med politisk, socialrealistisk børnelitteratur og formmæssigt eksperimenterende billedfortællinger.

I dag er Høst & Søn blandt Danmarks førende inden for kvalitetslitteratur til børn og unge. Med illustrerede fortællinger, fantasy og letlæsningsbøger, noveller og ny nordisk ungdomsrealisme skaber Høst & Søn bøger, der både underholder og udfordrer. Her finder du de højtelskede klassikere som H.C. Andersen, Cirkeline og De små synger side om side med moderne helte, heltinder og antihelte som AntboySkammerens datterVillads fra ValbyMuldvarpen, der ville vide, hvem der havde lavet lort på dens hoved og elefantungen Carl – uopslidelige historier, som du har lyst til at dele med andre.

Høst & Søn udgiver også prisvindende ungdomsforfattere som Ronnie Andersen, Jesper Wung-Sung og Anita Krumbach, populære fantasy-forfattere som Kenneth Bøgh Andersen, Lene Kaaberbøl og Josefine Ottesen samt en række markante oversatte stemmer i moderne børne- og ungdomslitteratur, bl.a. Neil Gaiman, James Dashner og John Green.

Forfatter Anne Sofie Hammer

Anne Sofie Hammer (f. 1972) bor ikke selv i Valby, men har dog tre børn, et vekslende antal undulater og en meget påtrængende hund. Anne Sofie har altid skrevet, men debuterede sent, for nogen har brug for længere tilløb end andre. Hun er optaget af at skabe en realistisk og nutidig børnelitteratur, som kan tage konkurrencen op med den børnelitterære kanon og gribe børnene både om hjertet og om lattermusklerne. Når hun skriver højtlæsningsbøger har hun desuden meget fokus på “brugervenlighed”: Bøgerne skal være mundrette og rare at læse højt, og der må gerne være et lille hint eller to til forældrene også, så de ikke falder i søvn. Og så kunne det jo være praktisk, hvis børn i flere forskellige aldre gad lytte med, så forældrene kunne slå to - eller tre - fluer med ét smæk.

Anne Sofie Hammer (f.1972) er cand. mag. i dansk og pædagogik.  Debuterede i 2009 med Villads fra Valby. Siden er der udkommet en række bøger om Villads, der også har lagt grund til både spillefilm og teater. Anne Sofie Hammer er også forfatter til højtlæsningsbøgerne Paris Belinda Hansen (2014) og Vi ses, Pellerøv (2017), samt ungdomsromanen Mig og Dylan Walker – eller historien om, hvordan jeg ødelagde mit sidste skoleår (2016).

Illustrator Dina Gellert

Dina Gellert (f. 1961) dagdrømte i sine meget unge år om at blive scenograf og opsætte fantastiske operaer på La Scala og Metropolitan - intet mindre kunne gøre det. Det blev dog i første omgang til en elevplads på malersalen på Folketeatret, inden hun søgte videre mod tegnefilmbranchen. Her arbejdede hun i flere år – fire af dem på Disneys tegnefilmstudie i Paris. Det tegnede skuespil var nemlig den nye drøm.
Hjemvendt fra Paris, blev drømmen rettet mod børnebøger. Det var nemlig gået op for hende, at hun som børnebogsillustrator kunne sammensmelte alle de gamle drømme, da hun i sit arbejde jo både skaber bogens scenografi og karakterernes skuespil og personlige særpræg.
Hver historie kræver sit eget udtryk, og for Dina Gellert er det altid magtpåliggende at være tro mod det, som hun synes er historiens karakter. Hun håber børn nemt kan aflæse illustrationerne og sætte dem i rette stemning.
Det er i løbet af snart 25 år blevet til mange, mange bøger – og ud over bøger skrevet af andre forfattere, som fx Villads fra Valby – er en del også er skrevet af hende selv, bl.a. serien om grisen Leopold.


Naturaliesponsorer


LEGO® Wear
Vi er rigtigt glade for at kunne fortælle, at vi sammen med LEGO®Wear vil tage ekstra godt imod de næste 100 børn, som bliver medlem i trafikklubben Ny Trafikant med Villads fra Valby. De vil i sin velkomstpakke modtage en lille gave og hilsen fra LEGO®Wear.

Sikkerhed og kvalitet er en selvfølge i LEGO®Wear, og tøjet bliver designet og skabt til aktive børn. Derfor går det rigtig godt i spænd med trafikklubben.

Læs mere om LEGO®Wear her

ABUS-Gruppen Nordic A/S
Hos ABUS er de kendte for deres sikkerhedsprodukter af høj kvalitet som hængelåse, alarmer, overvågningskameraer, cykellåse og ikke mindst cykelhjelme. ABUS har et stort fokus på de små cyklister i trafikken, da det er vigtigt for dem at medvirke til at skabe gode trafikvaner hos børnene.  Som en del af dette, ligger det ABUS meget på sinde at dele gode råd om blandt andet korrekt hjelmbrug.

ABUS og Børneulykkesfonden samarbejder også om kampagnen #sikkercykelby, der er med til at sætte fokus på cykelsikkerhed lokalt. Du kan læse mere om ABUS på deres hjemmeside, som du finder her.

HF Christiansen
HF Christiansen kæmper for at gøre det mere sikkert for børn at cykle i trafikken.

Vi er Danmarks største producent af cykler, og har produceret cykler i mere end 100 år. Når vi designer og producerer en cykel, er det med stor fokus på sikkerhed i form af cyklens kvalitet – herunder montering af kvalitetsbremser, ringeklokker, reflekser m.fl.

Vi støtter trafikklubben, da den ligesom os har fokus på sikkerhed i trafikken. Da cykler er børns foretrukne transportmiddel, er det derfor vigtigt for os, at alle børn lærer at begå sig sikkert i trafikken.

Læs mere om HF Christiansen her